Η περιοδεία του “Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία” ολοκληρώθηκε!

Το έργο “Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία” πραγματοποίησε μια περιοδεία σε 8 πόλεις της Ελλάδας.

Το ταξίδι ξεκίνησε με μία εναρκτήρια εκδήλωση στα Ιωάννινα, συνέχισε προς τη βόρεια Ελλάδα με επόμενη στάση τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Κατερίνη συνεχίζοντας προς νότια. Στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν 2 εκδηλώσεις, μια στο Ηράκλειο και αντίστοιχα μια στα Χανιά.

Φτάνοντας προς το τέλος της περιοδείας, η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων αποτέλεσε αφορμή για μια στάση στην Αθήνα, στον τόπο δραστηριότητας των εταίρων του έργου People Behind.  Η περιοδείας του έργου ολοκληρώθηκε  την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τελευταία στάση στην Πάτρα, στον τόπο δραστηριότητας του φορέα υλοποίησης InterMediaKT.

Στόχος κάθε εκδήλωσης ήταν ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την προάσπιση του δικαιώματος της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων 65+ στον ψηφιακό κόσμο .
Σε κάθε μια από αυτές, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ζήτημα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και παράλληλα να παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα του έργου, τα οποία δεν είναι άλλα από το ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» και την ψηφιακή εφαρμογή «Αγκαλιά 65+».

Στο ντοκιμαντέρ άτομα άνω των 65 ετών μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά τον τρόπο με τον οποίον έχει επηρεαστεί η ζωή και η καθημερινότητά τους. Η ψηφιακή εφαρμογή «Αγκαλιά 65+» αποσκοπεί την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων άνω των 65 ετών.

  • Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» εδώ: hug65plus.gr

Το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ InterMediaKT και εταίρο την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr