Μια αγκαλιά για την τρίτη e-λικία

Ένα έργο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην ψηφιακή εποχή.

Ενημερώσου κι εσύ για τα δικαιώματά σου!

Σχέδιο χωρίς τίτλο (8)

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο «Μια αγκαλιά για την τρίτη e-λικία» απαντά στην ανάγκη της ισότιμης συμπερίληψης των ατόμων 65+ στον ψηφιακό κόσμο. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός, οι μη φιλικές -για την τρίτη ηλικία- πλατφόρμες και τα στερεότυπα της κοινωνίας για τους ηλικιωμένους αποτρέπουν τα άτομα 65+ από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα και θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής τους. Σε μια εποχή, όπου οι υπηρεσίες του κράτους, των τραπεζών, των αγορών, ακόμα και οι ιατρικές υπηρεσίες ψηφιοποιούνται, το δικαίωμα της ισότιμης συμπερίληψης στον ψηφιακό κόσμο αφορά όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Tο έργο μας στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων 65+ στον ψηφιακό κόσμο και υλοποιείται σε διάστημα 22 μηνών σε 8 πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη, Χανιά, Ηράκλειο, Αθήνα).

Εφαρμογή κινητής για τα δικαιώματα ατόμων 65+.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις που δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον ενημέρωσης και εκπαίδευσης, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και όχι μόνο θα μπορούν να διαβάσουν για τα δικαιώματά τους και να ανακαλύψουν τρόπους προάσπισής τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

Ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης

Μέσα από πραγματικές ιστορίες ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας θα αναδείξουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα άνω των 65 ετών λόγω της μετατροπής σχεδόν όλων των καθημερινών συνηθειών και δραστηριοτήτων μας διαδικτυακά, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν.

Δείτε το ντοκιμαντέρ

Εκπαίδευση σε εταιρείες τεχνολογίας

Θα ενημερώσουμε στελέχη και υπαλλήλους εταιριών τεχνολογίας στην ανάγκη δημιουργίας περισσότερο φιλικών ιστοσελίδων  για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Θα τους εκπαιδεύσουμε για τις ανάγκες αυτής της ομάδας στόχου και θα προτείνουμε καλές πρακτικές με σκοπό την ισότιμη συμμετοχή όλων στον ψηφιακό κόσμο.

Εκπαιδεύσεις & Ανοιχτές συζητήσεις σε 8 πόλεις

Το έργο μας θα μοιράσει «αγκαλιές» γνώσης σε 8 πόλεις της Ελλάδας, ταξιδεύοντας σε 2 φάσεις. Στην πρώτη φάση θα ξεκινήσουμε από τα Ιωάννινα, θα συνεχίσουμε στην Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και την Κατερίνη.
Αντίστοιχα, στην 2η φάση θα ξεκινήσουμε από την Αθήνα, θα ταξιδέψουμε στην Πάτρα, ενώ θα πάρουμε και το πλοίο για τα Χανιά και το Ηράκλειο.
Το ταξίδι μας θα προσκαλέσει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε εκπαιδευτικές δράσεις και ανοιχτές συζητήσεις με εφαλτήριο το ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης και προσωπικές εμπειρίες.

Testimonials

Social Wall

Επικοινωνία

  Θέλετε να ενημερώνεστε διαρκώς για τις δράσεις μας;
  Στείλτε μας το μήνυμα σας και εμείς θα επικοινωνήσoυμε μαζί σας!

  InterMediaKT

  Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 27, Πάτρα
  Τηλέφωνο: 2610 220515
  Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00 - 17:00
  Διεύθυνση email: info@intermediakt.org

  People Behind

  Διεύθυνση: Προποντίδος 3, Αθήνα Μετρό Στ. Αττική
  Τηλέφωνο: 210 3418082
  Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00 - 14:00
  Διεύθυνση email: info@peoplebehind.gr

  Το έργο «Μια αγκαλιά για την τρίτη e-λικία» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης InterMediaKT και εταίρο την People Behind.

  Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.