Εναρκτήρια εκδήλωση

Αγκαλιάζοντας τα δικαιώματά μας 

Την εκδήλωση, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη του έργου «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», διοργανώνουν η ΑΜΚΕ InterMediaKT και η People Behind την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στον χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα.  

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από τους εταίρους του έργου οι στόχοι, οι ανάγκες που έρχεται να καλύψει και τα προσκοδόμενα αποτελέσματα. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με το οποίο θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, ενώ έχει προβλεφθεί η διαδικτυακή απευθείας μετάδοσή της μέσω Facebook & YouTube στους συνδέσμους: 

https://www.facebook.com/IonianTv/live  

https://www.youtube.com/watch?v=j2sDnizExXo  

 

Το έργο «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας στον ψηφιακό κόσμο και υλοποιείται σε διάστημα 22 μηνών σε 5 πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Αθήνα).  

Όπως αναφέρει η διαχειρίστρια του έργου εκ μέρους της InterMediaKT, Αντωνέλα Κοτσώνη, «η θετική στροφή της Ελλάδας προς έναν σύγχρονο ψηφιακό κόσμο προχωρά αποκλείοντας τα άτομα άνω των 65 ετών από την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους σε αυτόν. Το έργο “Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία” απαντά στην ανάγκη αυτή, μέσω δράσεων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης τόσο στα ίδια τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας όσο και στο ευρύ κοινό». 

 

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί η εφαρμογή «Hug65+», που θα λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ με τη συμμετοχή ατόμων 65+ θα δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνακόλουθες ανάγκες που προκύπτουν στην ψηφιακή εποχή. Επιπλέον, 400 άτομα άνω των 65 ετών θα εκπαιδευτούν στην αναγνώριση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, των Χανίων και της Αθήνας.  

 

«Tο δικαίωμα της ισότιμης συμπερίληψης στον ψηφιακό κόσμο αφορά όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ειδικά σε μια εποχή, όπου οι υπηρεσίες του κράτους, των τραπεζών, των αγορών, ακόμα και οι ιατρικές υπηρεσίες ψηφιοποιούνται. Η συμμετοχή του κοινού στην εναρκτήρια εκδήλωση του έργου είναι σημαντική για εμάς, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις ιδέες μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και να ακούσουμε το ίδιο το κοινό», σημειώνει η Μαρία Αστερίου, εκ μέρους της People Behind. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  https://hug65plus.gr/  

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 14.00 μ.μ. 

 Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους  

https://www.facebook.com/IonianTv/live  

https://www.youtube.com/watch?v=j2sDnizExXo